Makkelijk lenen & investeren
Vastgoed als onderpand
Van A tot Z verzorgd
Makkelijk lenen & investeren
Vastgoed als onderpand
Van A tot Z verzorgd

11 redenen om te investeren in een fonds

Beleggen in het Bufr Investeringsfonds is kiezen voor gemak, zekerheid en een vast rendement: het behouden alternatief voor beleggen in vastgoedfondsen en aandelen. Vanuit het fonds worden diverse zakelijke panden van ondernemers gefinancierd. Zowel het vastgoed als de lener worden vooraf uitgebreid geanalyseerd en gescreend. Waarom is het interessant om in een fonds te beleggen? U leest het in deze blog.


Investeren zonder gedoe

1. Vast rendement voor 5 jaar (6,25% netto)

U bent 5 jaar lang verzekerd van een vast, geprognosticeerd rendement. Gedurende de looptijd kunnen geldleners namelijk niet aflossen. Uw rendement blijft daardoor de gehele looptijd ongewijzigd. Realiseren we met het fonds een hoger rendement? Dan profiteert u daar wél van mee: 75% van het behaalde rendement boven op het reeds uitbetaalde rendement wordt aan u uitgekeerd, de resterende 25% is voor Bufr Investeringsbeheer B.V.

2. Zekerheid recht van eerste hypotheek over gehele portefeuille

U kiest voor een gespreid risico over meerdere kredietnemers en onderpanden. Met het eerste recht van hypotheek op het gefinancierde vastgoed in de gehele
portefeuille is extra zekerheid ingebouwd. Uw naam staat in dit geval niet op de akte, maar het fonds heeft het recht van eerste hypotheek.

3. Geen gedoe: geen omkijken naar uw investering

Deelnemen aan een fonds is kiezen voor gemak: u schrijft u in, bepaalt uw inleg en geniet vervolgens van de zekerheid van 5 jaar lang een vast rendement. U hoeft zich niet te verdiepen in de verschillende soorten vastgoed, de kwaliteit van het vastgoed, de kredietwaardigheid van de lener of het verkrijgen van de huuropbrengsten. Kortom: u wordt volledig ontzorgd gedurende de gehele looptijd.

Bufr Inveseringsfonds I
4. Gespreid risico door zorgvuldige samenstelling vastgoedportefeuille

Door te beleggen via het Bufr Investeringsfonds spreidt u uw beleggingsrisico over meerdere kredietnemers en onderpanden. Bufr zorgt daarbij voor een gedifferentieerde portefeuilleopbouw waarbij economisch gevoelige sectoren zijn uitgesloten. U investeert dus met uw inleg in meerdere zakelijk hypotheken tegelijk, wat zorgt voor extra zekerheid.

5. Iedere maand de rente bijgeschreven op uw rekening

Iedere maand ontvangt u een vast bedrag op uw rekening. De voor het fonds vastgestelde rente wordt gedurende de looptijd aan het eind van iedere maand overgemaakt op uw rekening.

6. Solide investering met vastgoed als veilig onderpand

Door de jaren heen is gebleken dat vastgoed één van de meest solide investeringen is van alle investeringsvormen. Investeren in zakelijke hypotheken is daarmee één van de veiligste manieren om meer uit uw geld te halen. De zekerheid zit o.a. in het vastgoed als onderpand van uw investering.

7. Eigen inleg bepalen (geen inlegkosten)

Omdat u investeert in een gespreide vastgoedportefeuille, is uw inleg niet afhankelijk van de hypotheek voor één lener. Via het fonds investeert u namelijk in meerdere vastgoedfinancieringen tegelijk. Daarom kunt u zelf uw inleg bepalen én betaalt u bovendien geen inlegkosten.

8. Kredietwaardigheid leners gevalideerd door analisten

Niet iedere financiering komt in aanmerking voor het fonds. Er gelden strenge regels om als lener gebruik te mogen maken van het fonds. Bufr toetst aanvragen en financieringen professioneel volgens een hoogwaardig acceptatiebeleid. Kwaliteitskaders, jaarcijfers, prognoses, huurcontracten, BKR, IB-aangifte, media- en PEP screening worden beoordeeld.

9. Uitgebreide screening en analyse vastgoed

Naast de lener wordt ook het vastgoed vooraf uitgebreid geanalyseerd, zodat Bufr er zeker van is dat het een kwalitatief hoogwaardige investering betreft. De taxatiewaarde van het vastgoed is hierbij een belangrijke graadmeter. Bufr werkt met gespecialiseerde regionale taxateurs die aan de hoogste vakbekwaamheidseisen voldoen. Zo ontvangen wij kwalitatieve en onafhankelijke rapporten, op basis waarvan wij definitieve leensom (LTV) en rente bepalen.

10. Lener mag maximaal 65% van de getaxeerde waarde lenen

Er worden alleen leningen verstrekt van maximaal 65% van de getaxeerde marktwaarde van het onderpand. Oftewel: een maximale loan-to-value (LTV) van 65%. Dit is de verhouding tussen de hoogte van de lening en de getaxeerde waarde van het object noemen we Loan-to-Value (LTV). Daarmee bouwt Bufr een extra financiële buffer in.

11. Lener tekent in privé mee

Dit betekent dat de lener, in privé, hoofdelijk aansprakelijk is voor de terugbetaling van de hele hypothecaire lening die door het fonds wordt gefinancierd. Er is dan niet alleen sprake van een schuld van de onderneming aan het fonds, maar ook van een schuld van de lener in privé aan het fonds, wat weer een extra zekerheid biedt aan de investeerders van het fonds.

Deelnemen aan het fonds?

Maak uw interesse kenbaar

Door op "Versturen" te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.