Fondsbeleggen is interessant voor investeerders die niet wakker willen liggen van de risico's. Je kiest hiermee voor gemak, zekerheid en een vast rendement voor langere tijd. Het is een behouden alternatief voor bijvoorbeeld beleggen in vastgoedfondsen en aandelen. Waarom is het interessant om in een fonds te beleggen? Je leest het in deze blog.
Met het eerste recht van hypotheek op het gefinancierde vastgoed in de gehele portefeuille is extra zekerheid ingebouwd. Jouw naam staat in dit geval niet op de akte, maar het fonds heeft het recht van eerste hypotheek.
Deelnemen aan een fonds is kiezen voor gemak: je schrijft je in, bepaalt je inleg en gewenste looptijd. Vervolgens geniet je van de zekerheid van een vast rendement voor langere tijd (van 3 tot 5 jaar). Je hoeft je niet te verdiepen in de verschillende soorten vastgoed, de kwaliteit van het vastgoed, de kredietwaardigheid van de lener of het verkrijgen van de huuropbrengsten. Kortom: Je wordt volledig ontzorgd gedurende de gehele looptijd en iedere maand wordt er een mooi bedrag bijgeschreven op jouw rekening.
Je profiteert van een gespreid risico over meerdere kredietnemers en onderpanden. Bufr zorgt daarbij voor een gedifferentieerde portefeuilleopbouw waarbij economisch gevoelige sectoren zijn uitgesloten. Je investeert dus met je inleg in meerdere zakelijk hypotheken tegelijk, wat weer zorgt voor extra zekerheid.
Iedere maand ontvang je een vast bedrag op jouw rekening. De voor het fonds vastgestelde rente wordt gedurende de looptijd aan het eind van iedere maand overgemaakt op jouw rekening. Je hoeft niet te wachten tot het fonds is gesloten. Zodra je instapt, start het uitkeren van jouw maandelijkse rendement.
Door de jaren heen is gebleken dat vastgoed één van de meest solide investeringen is van alle investeringsvormen. Investeren in zakelijke hypotheken is daarmee één van de veiligste manieren om meer uit je geld te halen. De zekerheid zit o.a. in het vastgoed als onderpand van jouw investering.
Niet iedere financiering komt in aanmerking voor het fonds. Er gelden strenge regels om als lener gebruik te mogen maken van het fonds. Bufr toetst aanvragen en financieringen professioneel volgens een hoogwaardig acceptatiebeleid. Kwaliteitskaders, jaarcijfers, prognoses, huurcontracten, BKR, IB-aangifte, media- en PEP screening worden beoordeeld.
Naast de lener wordt ook het vastgoed vooraf uitgebreid geanalyseerd, zodat Bufr er zeker van is dat het een kwalitatief hoogwaardige investering betreft. De taxatiewaarde van het vastgoed is hierbij een belangrijke graadmeter. Bufr werkt met gespecialiseerde regionale taxateurs die aan de hoogste vakbekwaamheidseisen voldoen. Zo ontvangen wij kwalitatieve en onafhankelijke rapporten, op basis waarvan wij definitieve leensom (LTV) en rente bepalen.
Het fonds financiert hypotheken met een gemiddelde van 65% van de getaxeerde marktwaarde van de onderpanden over de gehele portefeuille. Dit noemen we de Loan-to-Value (LTV): de verhouding tussen de hoogte van de lening en de getaxeerde waarde van het object. Per individuele financiering is de LTV niet hoger dan 70%. Dit houdt in dat de lener minimaal 30% van de lening uit eigen middelen financiert. Daarmee bouwt Bufr een extra financiële buffer in.
Dit betekent dat de lener, in privé, hoofdelijk aansprakelijk is voor de terugbetaling van de hele hypothecaire lening die door het fonds wordt gefinancierd. Er is dan niet alleen sprake van een schuld van de onderneming aan het fonds, maar ook van een schuld van de lener in privé aan het fonds. Wederom een extra zekerheid voor investeerders in het fonds.
Bent je na het lezen van deze blog enthousiast geworden over fondsbeleggen? Deel dan vrijblijvend jouw interesse met ons! Je ontvangt dan de fondsvoorwaarden in jouw mailbox.
Liever eerst meer lezen over het Bufr Investeringsfonds? Dat kan, in onze fondsbrochure lees je er alles over.