Wilt u andere ondernemers helpen met hun bedrijfsontwikkeling en zelf profiteren van een vast en goed rendement? Denk dan eens aan het investeren in hypotheken voor zakelijk vastgoed. Daarbij profiteert u van hypothecaire zekerheid die uw investering beschermt. Een bewezen solide concept.
Goed om te weten: bij Bufr bemiddelen we alleen in zakelijke leningen met eerste recht van hypotheek. Hoe dat precies zit? Die uitleg krijgt u in dit blog.
Hypothecaire zekerheid verwijst naar het recht van de geldverstrekker (zoals een bank of investeerder) om een vastgoedobject te verkopen als de leningnemer (de eigenaar van het vastgoed) in gebreke blijft. Het is dus een juridische garantie die investeerders beschermt in geval van wanbetaling. Het is uw onderpand.
Het is eigenlijk heel simpel: de hypothecaire zekerheid vermindert het risico van kapitaalverlies. Immers, investeerders hebben hiermee een juridische mogelijkheid om het vastgoed te verkopen en zo de investering terug te krijgen. Investeren met hypothecaire zekerheid kent via Bufr een rendement tot 8% en biedt beleggers rust en stabiliteit, zeker vergeleken met bijvoorbeeld de beurshandel waar u die zekerheid niet krijgt.
Er zijn twee verschillende soorten leningen met hypothecaire zekerheid:
Eerste hypotheek: hierbij heeft u als investeerder de hoogste prioriteit bij de verkoop van het vastgoed (als de leningnemer niet betaalt). Bij Bufr werken we alleen met het eerste recht van hypotheek, met het minste risico dus. Daarnaast ontzorgen we u bij het complete proces; op de 25e van de maand krijgt u de rente automatisch op uw rekening gestort.
Tweede hypotheek: in dit geval heeft de investeerder een lagere prioriteit dan de houder van de eerste hypotheek. Bij wanbetaling - en daarna mogelijk gedwongen verkoop - loopt de investeerder dus meer risico. Ditzelfde geldt voor alle latere hypotheekrechten: derde, vierde, enzovoorts.
Een solide investering in vastgoed heeft te maken met de juiste loan to value (LTV). De LTV is bij Bufr is nooit hoger dan 75%. Wat houdt dit precies in? Stel; het vastgoed is 1 miljoen waard, dan kan er via Bufr voor maximaal 750.000,- euro geleend worden. Deze veiligheidsmarge van 25% dekt een groot deel van het risico bij waardedaling door gedwongen verkoop. Daarmee is het een solide belegging.
De waardebepaling van het vastgoed gebeurt door een via Bufr geaccrediteerde taxateur. Deze onafhankelijke taxateur beoordeelt het vastgoed en geeft een schatting van de marktwaarde.
Als de leningnemer in gebreke blijft, heeft de geldverstrekker het recht om het vastgoed te verkopen via executie van de hypotheek. De opbrengst wordt gebruikt om de lening af te lossen en eventuele overschotten gaan naar de leningnemer.
Bufr heeft voor dit soort situaties een helder protocol. Bij een overschrijding van de betalingstermijn nemen we gelijk contact op met de leningnemer om te horen wat er aan de hand is. Samen met de investeerders overleggen we dan hoe we dit kunnen oplossen. Sowieso betaalt Bufr altijd 3 maanden rente door aan investeerders als de leningnemer niet betaalt.
Er zijn inderdaad risico's verbonden aan hypothecaire zekerheid. Toch zijn deze in vergelijking tot andere beleggingen minder groot. Een risico is een waardedaling van het vastgoed. Dan krijgen investeerders mogelijk niet het volledige geleende bedrag terug in geval van executie van de hypotheek. Bovendien kunnen juridische procedures tijdrovend en kostbaar zijn. Een helder protocol en goed overleg met alle partijen is van essentieel belang. Bij Bufr bent u daarvan verzekerd.
Maak eens kennis met Bufr! Wij brengen investeerders en ondernemers samen in ons financieringsplatform. Bufr neemt al het werk uit handen. Uw inkomen kan zonder moeite doorgroeien, uw rente wordt maandelijks op de 25e gestort en u kunt zelf uw investering kiezen of meedoen in een investeringsfonds. Net wat u wilt!