Bij Bufr zeggen wij vaak “Bufr start waar banken stoppen”. Dit geeft een goede hint naar de soort dienstverlening die wij aanbieden. Direct lending of peer-to-peer lending is iets wat steeds belangrijker zal worden, nu de rol van banken met betrekking tot het financieren van zakelijk vastgoed steeds kleiner wordt.
Direct Lending?
Met direct lending worden bedrijven rechtstreeks gefinancierd door een investeerder, zonder tussenkomst van een bank. Bufr treedt hierbij op als intermediair door ondernemers en investeerders samen te brengen en de financiering tussen beide te realiseren. Traditionele banken zijn steeds terughoudender geworden met het verstrekken van kredieten aan ondernemingen. Dit betekent dat er een zichtbaar gat is tussen vraag en aanbod. Bufr springt in dit steeds groter wordend gat. Zonder tussenkomst van een bank, oftewel: een non-bancaire financiering waarbij het geld komt van, vaak lokale, investeerders. Elkaar verder helpen is vaak het motto hierbij.
Groot in de Verenigde Staten, een opkomende markt in Nederland
De term direct lending is een stuk bekender in de VS dan in Europa. Dat is niet zomaar, want momenteel is in de VS maar liefst 40 procent van het vastgoed non-bancair gefinancierd. Ter vergelijking: in Nederland is dat bijna 16 procent (het jaar daarvoor nog 12%). "De verwachting is dat dit percentage in een hoog tempo zal gaan stijgen”, aldus Bufr manager Diederik Jongema.
Dé oplossing om het MKB te redden
Waar het voor veel bedrijven steeds lastiger of zelfs onmogelijk is om een financiering te krijgen bij de bank, biedt Bufr de oplossing door “vraag en aanbod” direct met elkaar te verbinden. Want daar waar een ondernemer op zoek is naar een financiering, is een investeerder op zoek naar een interessante investering. "Met direct lending zijn de constructies transparant en concreet", voegt Diederik Jongema daar aan toe. “Wij kijken naar de onderneming en de ondernemer met bancaire ogen, maar niet als bank. Wij hanteren een sterk acceptatiebeleid. Met het (her)financieren van het onroerend goed creëer je voor de ondernemer de kans om zijn/haar ambities waar te maken. Daar staat tegenover dat de investeerder een aantrekkelijk rendement ontvangt op een solide investering met een beperkt risico.”
QuickScan voor geldleners
Met onze Quickscan kunnen wij u als geldlener meteen een goede indicatie geven van de mogelijkheden.
Kansen voor investeerders
Investeren via Bufr betekent investeren met veel zekerheid. Bekijk direct onze actuele investeringskansen.
Het Bufr Investeringsfonds maakt investeren nóg makkelijker. Participeren levert een aantrekkelijk rendement op met optimale risicospreiding. U kunt instappen vanaf € 100.000,-.
Waarom is dit interessant?
Meer weten? Download de brochure