Makkelijk lenen & investeren
Vastgoed als onderpand
Van A tot Z verzorgd
Makkelijk lenen & investeren
Vastgoed als onderpand
Van A tot Z verzorgd

Een non-bancaire vastgoedfinanciering, de voordelen

Daar waar banken niet meer alles kunnen en willen financieren zie je de laatste jaren steeds meer alternatieve financieringsvormen verschijnen. Voor veel ondernemers zijn deze non-bancaire financieringsvormen nog onbekend, dat is jammer want deze vorm van financieren is een heel aantrekkelijke optie om een commercieel vastgoed mee aan te schaffen.


Zonder de bank

Een non-bancaire financiering is een financiering, zoals de naam als zegt, zonder tussenkomst van een bank. In het geval van Bufr wordt de financiering mogelijk gemaakt door particuliere investeerders of beleggers. Zo'n alternatieve financiering brengt diverse voordelen met zich mee.


Eenvoudig en snel

Als ondernemer wil je kansen snel kunnen pakken, een non-bancaire financiering biedt die mogelijkheid. In tegenstelling tot een financiering bij een bank kan een non-bancaire financiering met veel minder romp-slomp geregeld worden. Met minder papierwerk en met snellere stappen is een vastgoedfinanciering voor veel ondernemers binnen handbereik. Uiteraard zijn er voor een non-bancaire financiering ook wel de nodige documenten nodig, maar dit is goed te overzien. Na een kennismaking en aanlevering van basisgegevens, zoals KVK gegevens en een recent taxatierapport, kan een financiering binnen 2 tot 4 weken gerealiseerd worden.


Gunstige voorwaarden

Daar waar de bank nog wel eens star en stug kan zijn, geeft een non-bancaire financiering veel meer bewegingsvrijheid. De loan-to-value, het onderpand en je verhaal als ondernemer zijn hierin natuurlijk van groot belang. Maar als jouw 'verhaal' goed is dan kun je er een aantrekkelijke rente en flexibele aflossingsmogelijkheden voor terugverwachten. Ook voor startende ondernemers zijn er goede mogelijkheden.


Persoonlijk

Elke ondernemer is anders, zo ook de financieringsbehoefte. Een alternatieve vastgoedfinanciering probeert met de ondernemer mee te bewegen. Met deze flexibiliteit loop je niet tegen de ouderwetste administratieve processen aan. Onder begeleiding van een deskundige financieel adviseur wordt naar de beste oplossing voor de ondernemer gezocht. Maatwerk is dan ook een belangrijk voordeel van een non-bancaire financiering


Zichtbaarheid

Zijn er dan geen nadelen zul je denken. Uiteraard zijn er altijd nadelen te vinden, ook in dit geval. Waar je bij een bank een-op-een contact hebt en verder niemand van je financieringsbehoefte weet, moet bij een non-bancaire financiering contact worden gezocht met mogelijke investeerders en die willen om een beslissing te maken wel iets over de investering en de ondernemer weten. Het is dus mogelijk dat meerdere mensen je financieringsbehoefte zien, in een rechtstreeks contact met een adviseur of in sommige gevallen online. Uiteraard wordt hier discreet mee omgegaan en zijn de mogelijke investeerders gescreend en hebben ze een geheimhoudingsplicht.


Uw vastgoed financiering

Wat is uw financieringsbehoefte. We raden u zeker aan om eens het gesprek aan te gaan met een financieel adviseur over een non-bancaire financiering. De voordelen staan buiten kijf. Snel weten wat er mogelijk is doe dan bijvoorbeeld eerst eens een quickscan. Samen op weg naar het financieren van de toekomst.