Makkelijk lenen & investeren
Vastgoed als onderpand
Van A tot Z verzorgd
Makkelijk lenen & investeren
Vastgoed als onderpand
Van A tot Z verzorgd

Financiering als hefboom

Een Fries gezegde luidt “een lyk man is een ryk man”, wat vrij vertaald betekent: ‘zonder schuld ben je het rijkst’. Buiten gemoedsrust is het de vraag of het echt zo is, want door naast de inleg van eigen vermogen een deel van uw belegging te financieren, verbreedt u tenslotte uw investeringspotentieel. Lees wat het hefboomeffect kan zijn op uw vermogen (en een voorbeeld ter illustratie).

Voordelen hefboomeffect op uw vermogen:

 • Vergroot uw investeringsmogelijkheden:
  Door een deel van uw belegging te financieren, kunt u grotere en waardevollere vastgoedprojecten nastreven dan u anders zou kunnen. Dit opent de deur naar nieuwe kansen en potentieel hogere rendementen.
 • Gespreide portefeuille:
  Een financiering als hefboom stelt u in staat om uw geld over meerdere investeringen te spreiden, waardoor u uw risico's kunt beperken én uw potentiële winst kunt vergroten. In plaats van al uw kapitaal in één enkel project te investeren, kunt u met een financiering als hefboom meerdere projecten aanpakken en uw risico beter beheren.
 • Vermogensbehoud:
  Het behoud van een deel van uw eigen investering stelt u in staat om een buffer te behouden en uw financiële positie te versterken. U hoeft niet al uw kapitaal te gebruiken, waardoor u flexibeler kunt omgaan met onverwachte uitgaven of nieuwe kansen die zich voordoen.

VOORBEELD

U koopt een winkelpand met een bovenliggend appartement voor de verhuur. Dit levert de volgende situatie op:

Waarde pand:€ 300.000,-
Jaarlijkse huuropbrengst:€ 30.000,- (winkel + woning)
Exploitatiekosten:€ 5.000,-
Netto resultaat:€ 25.000,-
 • Rendement met volledige inleg uit eigen vermogen: 8,3%
  Indien u het gehele pand vanuit eigen middelen heeft gefinancierd, levert u dit een rendement op van 8,3% op uw ingelegde vermogen.
 • Rendement met deel eigen vermogen + 75% financiering: 13,5%
  Met een financiering van 75% (u leent € 225.000 euro tegen 6,6%) beperkt u uw eigen inbreng tot € 75.000,-. Van het netto resultaat van € 25.000,- moeten nu de rentelasten nog betaald worden. Deze zijn € 14.850,- per jaar. Het netto resultaat voor u in dit geval is € 10.150,- netto. Als u dit afzet tegen uw inleg van € 75.000,- komt dit neer op 13,5%. Een stijging van maar liefst 5,2% per jaar. De € 225.000 die u nu nog liquide heeft, kunt u inzetten voor andere interessante investeringsmogelijkheden.


Bufr gebruiken als hefboom?
Het vinden van de juiste financieringsoplossing voor investeerders is ons specialisme: maak daar gerust gebruik van! Wij zorgen ervoor dat de financieringsstructuur exact aansluit op uw behoeften, met het beste rendement voor u.

Vandaag nog advies op maat ontvangen over uw mogelijkheden?
Neem dan gelijk contact: 088 077 8778 of mail naar info@bufr.com.

Aanvraag indienen


Meer weten?

Heeft u meer vragen? Bekijk dan vooral de meest gestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen? Wij helpen u graag verder. Klik hier om contact met ons op te nemen.

Financiering als hefboom