Makkelijk lenen & investeren
Vastgoed als onderpand
Van A tot Z verzorgd
Makkelijk lenen & investeren
Vastgoed als onderpand
Van A tot Z verzorgd

Geld beleggen als particulier, waar begin je?

Als je vermogen hebt opgebouwd, wil je er zoveel mogelijk rendement uit halen. De spaarrentes zijn laag. Beleggen kan meer opleveren maar heeft ook meer risico. Hoe, waar en hoe begin je met beleggen? Hierbij een stappenplan.


Beginnen met beleggen

Een duidelijk doel geeft houvast en geeft richting. Je weet waarvoor je belegt. Voor je oude dag , een aanvulling op het pensioen? Voor de studie van de kinderen? Of voor de aankoop van een (vakantie)woning?


Lange termijn beleggingen

Hoeveel tijd heb je om te beleggen? Heb je ruim de tijd, dan heb je ook tijd om tijdelijke tegenvallers op te vangen. Geld beleggen dat je snel weer nodig hebt is niet verstandig. Je moet het geld om rendement te halen minimaal 5 jaar kunnen missen. Het bedrag moet je beschikbaar hebben bovenop je reserve voor onverwachte uitgaven. Hiermee voorkom dat je beleggingen moet verkopen vanwege onvoorziene uitgaven. Het is vervelend als je moet verkopen als beurskoersen net flink zijn gedaald.


Hoeveel risico

Stel jezelf de vraag: wil ik vooral beleggen omdat de spaarrente laag is? Of heb ik echt zin om geld en tijd te investeren om op termijn financiële doelen te bereiken? Het is belangrijk dat je er niet wakker van ligt als je geld minder waard wordt. Beleggen is immers niet zonder risico. De waarde van je beleggingen kan stijgen, maar ook dalen. Je kunt ook alternatieven voor beleggen in overweging nemen. Bijvoorbeeld investeren in vastgoed of vastgoedhypotheken zoals Bufr dat doet. Met dit laatste neem je minder risico maar profiteer je wel van een aantrekkelijk rendement. Doordat je het vastgoed niet zelf in bezit neemt, maar wel het eerste recht van hypotheek verkrijgt, heb je wel de lusten maar niet de lasten.


Zelf beleggen of laten beleggen

De tarieven voor zelf beleggen bij banken en brokers zijn lager dan wanneer je advies krijgt. Je zoekt zelf uit waar je in gaat beleggen en je geef je zelf de opdrachten. Een beleggingsadviseur denkt en kijkt dan met je mee. Overigens zijn bij de bemiddeling van Bufr het advies en de begeleiding van een financieel adviseur altijd inbegrepen, omdat wij voor het optimale resultaat waarde hechten aan persoonlijke begeleiding en advies. Uiteindelijk neem jij uiteraard zelf de beslissingen over iedere aan- en verkoop.


Waarin geld beleggen?

Er zijn verschillende soorten beleggingen, aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, bitcoins, vastgoed, vastgoed hypotheken. Wees goed geïnformeerd en investeer alleen in beleggingen die je begrijpt. Het is dus belangrijk dat de partij waarbij je gaat beleggen duidelijke, begrijpelijke informatie geeft. Je moet je er thuis voelen en het vertrouwen hebben. Team Bufr helpt je graag advies en geven je persoonlijk advies. Waarin beleg jij?