Makkelijk lenen & investeren
Vastgoed als onderpand
Van A tot Z verzorgd
Makkelijk lenen & investeren
Vastgoed als onderpand
Van A tot Z verzorgd

Kansen door renteherzieningen

De stijgende rente op de kapitaalmarkt is al ter sprake gebracht door diverse collega financiers en adviseurs. Hoewel een renteherziening vaak de bank of financier ertoe aanzet de rente aan te passen aan de dan geldende rente, biedt dit tegelijkertijd ook de mogelijkheid voor ondernemers of beleggers om de markt te verkennen op zoek naar mogelijkheden voor herfinanciering. Bij een renteherziening (na een periode van vaste rente) ontstaat meestal de kans om de financiering elders onder te brengen en de lening boetevrij af te lossen.

Financieringslasten bij een lening bestaan niet alleen uit rente; vaak wordt de aflossingsverplichting over het hoofd gezien. Momenteel is er bij traditionele financiers vaak sprake van een aflossingsverplichting van 5% tot soms wel 10% van de hoofdsom per jaar. We zien dat met de huidige rente de financieringslasten tegenwoordig vaak al meer dan 13% per jaar bedragen. Bij Bufr geloven we dat het geld van de ondernemer of belegger moet werken voor de ondernemer of belegger, niet voor de financier.

Als Bufr hebben we door onze ruime ervaring in de onroerend goed markt de unieke mix in huis om vroegtijdig kansen en bedreigingen in de markt te zien. Hierdoor hebben we een beter beeld van de markt en kunnen we passende financieringsoplossingen bieden aan uw klanten. Enkele voorbeelden hiervan zijn: een beter aansluitende looptijd, een hogere Loan-to-Value op de lening en het aflossingsvrij financieren van de lening.

Met een passende financieringsoplossing bieden wij u een snel en flexibel financieringsproces waarmee u uw klanten een verlaging van de financieringslasten en een verhoging van de liquiditeit kunt aanbieden. Zo kan een renteherziening van een bedreiging een kans worden.

Bekijk de mogelijkheden


Meer weten?

Heeft u meer vragen? Bekijk dan vooral de meest gestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen? Wij helpen u graag verder. Klik hier om contact met ons op te nemen.

Kansen door renteherziening