Makkelijk lenen & investeren
Vastgoed als onderpand
Van A tot Z verzorgd
Makkelijk lenen & investeren
Vastgoed als onderpand
Van A tot Z verzorgd

Let op! Met lenen kun je geld verdienen

De titel van dit artikel is een variant op de zin die vaak als waarschuwing bij financiële diensten en producten wordt vermeld. Maar klopt de titel ook? Vanuit Bufr geloven wij dat u als ondernemer het beste weet wat voor u rendeert. Bijvoorbeeld investeren in efficiëntie of in de verduurzaming van uw bedrijfspand, wat kan leiden tot kostenvoordelen op de lange termijn. Dit kan een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van de winstgevendheid en het vergroten van het succes van uw bedrijf. Feit is wel dat het vaak een forse investering met zich mee brengt. Als u net als veel andere MKB-ondernemers jarenlang uw liquiditeit hebt zien wegvloeien door de verplichte aflossing van uw bancaire financiering op uw bedrijfs- of beleggingspand, dan kan het verkrijgen van de nodige financiering voor uw bedrijf een uitdaging zijn.

Gelukkig zijn er mogelijkheden om uw bedrijfsvoering te optimaliseren en te investeren in groei en ontwikkeling, zonder dat dit ten koste gaat van uw financiële positie. Als financieringspartner voor het MKB, heeft Bufr de expertise om u te helpen bij het verkrijgen van de nodige financiering en om uw bedrijfsdoelen te realiseren. Hieronder vindt u onze top 5 investeringsmogelijkheden om uw kostprijs te verlagen en uw rendement te verhogen.

 1. Automatisering van processen
  Het automatiseren van processen, zoals productie, boekhouding en voorraadbeheer, kan leiden tot een efficiëntere bedrijfsvoering en daarmee kostenbesparingen. Voorbeelden van automatisering kan de stap zijn naar Lean manufactoring. Het opnieuw inrichten van uw werkplaats en doorvoeren van een aangescherpte productieprocedure kost tijd en geld, maar levert u een directe besparing op na implementatie ervan.
 2. Voorraad
  Massa is kassa is een uitspraak die aan twee kanten hout snijdt. In de afgelopen jaren is gebleken dat veel buitenlandse leveringskanalen niet in staat waren tijdig en juist te leveren. Geen grondstof is geen eindproduct en daarmee geen verdiensten. Dit risico kan ingeperkt worden door zelf meer voorraad aan te leggen. Daarnaast hebben veel leveranciers kwantum korting. Meer afnemen is een hogere korting. Het kan daarmee lonen om zelf wat meer voorraad te nemen.
 3. Innovatie
  Stilstand is achtergang. Net als ieder product of dienst heeft een onderneming die niet innoveert een volwassenheid- en neergangsfase. Het tijdig inzetten op innovatie zorgt voor continuïteit van uw onderneming.
 4. Verduurzaming
  Investeren in duurzaamheid brengt op langere termijn hogere opbrengsten voor uw onderneming met zich mee. Of dat nu is door bestendigheid van uw producten, meer en beter aansluiten in aanbestedingstrajecten of door het minimaliseren van uw energiekosten.
 5. Training en opleiding
  Juist in de huidige tijden is het verkrijgen en behouden van personeel essentieel voor uw onderneming. Op de korte termijn kost een nieuwe medewerker vaak geld, ze zijn niet vanaf dag één voor u rendabel. Investeren in uitbreiding van uw personeelsbestand of een gezonde doorstroom is een investering voor de toekomstbestendigheid van uw onderneming.

Wij realiseren ons als geen ander dat bovenstaande mogelijkheden vaak een forse investering met zich mee brengen en dat het verkrijgen van financieringen hiervoor niet altijd even makkelijk is. Vanuit Bufr kijken we graag met u mee wat we voor u kunnen betekenen. Bufr is intermediair in eerlijke financieringen voor commercieel onroerend goed en hypotheek gedekte MKB financieringen. Het vermogen wat u met aflossingen de afgelopen jaren in uw stenen hebt opgebouwd, helpen wij weer ter beschikking te stellen voor de groei van uw onderneming. Samen maken we uw ambitie waar en laten we u geld verdienen door te lenen.

Meer weten?

Heeft u meer vragen? Bekijk dan vooral de meest gestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen? Onze adviseurs helpen u graag verder. Klik hier om contact met ons op te nemen.

Let op met lenen kun je geld verdienen