Makkelijk lenen & investeren
Vastgoed als onderpand
Van A tot Z verzorgd
Makkelijk lenen & investeren
Vastgoed als onderpand
Van A tot Z verzorgd

Vastgoed zelf beheren, uitbesteden, of...

Vastgoed is een mooi bezit met veelal een aantrekkelijk rendement. Niet voor niets zien we het aantal beleggers in vastgoed stijgen. Bij het hebben van vastgoed moet echter ook het beheer van het vastgoed niet over het hoofd worden gezien. De huurderszaken, de huurbetalingen en niet te vergeten het onderhoud. Doe je dit zelf, besteed je het uit of doe je het helemaal anders met Bufr?

De mogelijkheden bij vastgoedbeheer

Als u eigenaar bent van vastgoed, of overweegt vastgoed aan te schaffen, heeft u voor het beheer de keuze uit twee mogelijkheden. U kunt uw vastgoed zelf beheren, of een externe vastgoedbeheerder aanstellen. De keuze is afhankelijk van wat voor type belegger u bent, uw beschikbare tijd, kosten en energie. We zetten de voor- en nadelen op een rijtje.

Zelf beheren van vastgoed

Het voordeel van het zelf beheren van vastgoed is het feit dat u bespaart op de beheerkosten en meer grip heeft op het daadwerkelijke beheer, de huurders en het onderhoud. Daarentegen vergt het ook veel tijd, kennis en energie. Te late betalingen, het vinden van huurders, beantwoorden van huurdersvragen, juridische zaken en niet te vergeten het onderhoud.

Uitbesteden van het beheer

Minder stress en gedoe? Dan is het uitbesteden van het vastgoedbeheer een goede optie. Bijkomend voordeel is de kennis die een vastgoedbeheerder met zich meebrengt, kennis van juridische zaken, contracten, marketing maar vergeet ook niet de potentiële huurderscontacten die hij heeft. Een professionele vastgoedbeheerder neemt u alles uithanden. Hiertegenover staan echter de extra kosten die het uitbesteden van vastgoedbeheer met zich meebrengt. Wegen de kosten op tegen de voordelen?

Dat kan anders met een vastgoedfinanciering

Wel de lusten niet de lasten van eigen vastgoed? Denk dan aan het faciliteren van een vastgoedfinanciering. Met het verstrekken van een vastgoedhypotheek aan een betrokken ondernemer kunt u profiteren van een aantrekkelijk rendement maar heeft u niet de lasten van het in beheer hebben van eigen vastgoed. Met weinig risico profiteert van het zekere onderpand van het vastgoed, waarbij de ondernemer zich ontfermt zich over het vastgoedbeheer. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees meer over het nieuwe vastgoed financieren van Bufr.