Makkelijk lenen & investeren
Vastgoed als onderpand
Van A tot Z verzorgd
Makkelijk lenen & investeren
Vastgoed als onderpand
Van A tot Z verzorgd

Waarom investeren in vastgoed?

Hoe haal je meer uit je vermogen? Sparen op je spaarrekening, beleggen op de beurs, kopen van crypto, of het investeren in vastgoed, de keuzes zijn legio. Echter het rendement en die risico’s ook. Steeds meer vermogende particulieren kiezen voor een investering in vastgoed, maar waarom is een vastgoedinvestering zo interessant?

Waarde vast

Als je vermogen hebt, wil je ook vermogen houden. Waar beleggen in aandelen gevoelig is voor inflaties, zijn investeringen in vastgoed dat veel minder. Het (onder) pand maakt investeren in vastgoed meer waardevast. Als de prijzen stijgen, stijgen de huurprijzen en de waarde van het vastgoed mee.

Spreiden risico’s

Vaak zien we een investering in vastgoed ook ingezet worden als spreiding van het risico. Waar aandelen te maken hebben met de grillen van de beurs. Kan een aanvullende, zekere investering in vastgoed eventuele schommelingen opvangen.

Rendement op vermogen

Het te behalen rendement is een erg belangrijke reden om voor vastgoed te kiezen. Enerzijds de maandelijks huurinkomsten en anderzijds de mogelijke waardestijging van het pand. Je weet waar je maandelijks aan toe bent. Uiteraard kan wat betreft de waardestijging een crisis roet in het eten gooien, maar op de lange termijn heeft vastgoed bewezen een waardevast rendement op te leveren.

Wat een rompslomp

Heeft het dan alleen voordelen? Zeker niet. Wat als je pand leeg staat, of een huurder niet betaald, of als de rente stijgt? En vergeet ook het onderhoud dat jaarlijks aan een pand moeten gebeuren niet? Veel rompslomp en ook risico waar niet iedereen op zit te wachten. Uiteraard kunnen deze risico’s goed worden ingecalculeerd en het werk worden uitbesteed, maar ze moeten in de overweging worden meegenomen.

Anders investeren in vastgoed

Wel investeren in vastgoed, maar niet zelf het vastgoed aanschaffen? Dus wel de lusten, maar niet de lasten, kan met het beschikbaar stellen van een hypothecaire lening aan ondernemers. Het nieuwe vastgoed financieren zoals Bufr doet. Waarbij je wel profiteert van het aantrekkelijk rendement en de zekerheid van het 1e recht van hypotheek, maar niet de zorgen hebt over huurders en onderhoud. Met een zekere betaling van rente en aflossing is een hypothecaire vastgoed investering een veilig alternatief voor beleggen in vastgoed.

Bankvrij vastgoed financieren

Net als dat je geld beschikbaar kunt stellen voor een ondernemer, kan het omgekeerd ook. Als je daadwerkelijk wilt beleggen in vastgoed, bijvoorbeeld een pand wilt aanschaffen voor de verhuur, kun je ook gebruik maken van een zakelijke hypotheek mogelijk gemaakt door investeerders. Zonder de lange trajecten en de obstakels die banken soms opwerpen, het bankvrij vastgoed financieren, of NextGen Vastgoed financieren zoals Bufr het noemt.

Hoe investeren in vastgoed

Hoe je ook gaat investeren, een investering moet bij je passen. Wil je er actief mee bezig zijn, of juist niet? Wil je zekerheid of gaat je ook een beetje risico niet uit de weg? Investeren in vastgoed heeft bewezen een waardevast rendement op te leveren. Of je nou zelf een beleggingsobject aanschaft of een zakelijke hypotheek beschikbaar stelt. Bufr maakt een zekere vastgoed investering mogelijk.