Heeft economische tegenwind gevolgen voor investeren in vastgoed?
Wat zijn mijn risico’s wanneer het economisch slechter gaat in Nederland? Dit is een logische vraag die ons vaker wordt gesteld. Het is een scenario waarin Bufr jouw risico zoveel mogelijk beperkt. Als in het slechtste geval de waarde van het vastgoed daalt, dan heb je jouw investeringsrisico beperkt door te kiezen voor Bufr.
Wij bieden een gezonde Loan-to-Value (LTV). De verhouding tussen een beschikbaar gestelde lening en de waarde van het object betreft bij Bufr niet meer dan 75%. Omdat je niet tot 100% financiert, bieden wij je bescherming. In een ongunstige situatie, kan de waarde van een object met een LTV van 75% namelijk tot wel 25% dalen voordat de waarde van het vastgoed lager is dan de leensom. Dit verminderd het risico dat je een deel van jouw investering verliest.
Het rendement van vastgoed, zonder de lasten van bezit. Omdat er geen sprake is van een directe investering in vastgoed, maar een indirecte investering, heeft een eventuele waardedaling van het vastgoed niet direct effect op betalingen. Hierdoor ben je als investeerder minder afhankelijk van de grillen van de markt.
Elke ondernemer ondergaat een uitgebreide financiële screening. Wij hebben vertrouwen in de ondernemer of lener van wie wij aanbod plaatsen. Er wordt uitgebreid naar het perspectief van een onderneming gekeken, zodat er weinig risico is dat een eventuele waardedaling enig effect heeft op maandelijkse rente en aflossingsverplichtingen. De lener tekent daarnaast altijd privé mee, hetgeen je extra zekerheid biedt.
“Terugbetaling is de eerste zekerheid van jouw investering. Pas als dat niet meer gebeurt is de waarde van het onderpand van belang. Bufr doet bij alle dossiers vooraf uitgebreid onderzoek om het investeringsrisico zo beperkt mogelijk te houden.”
- Diederik Jongema, operationeel manager Bufr
Heb je aan de hand van deze uitleg en garanties nog vragen, dan willen wij je graag uitnodigen om contact op te nemen met onze adviseurs.