Makkelijk lenen & investeren
Vastgoed als onderpand
Van A tot Z verzorgd
Makkelijk lenen & investeren
Vastgoed als onderpand
Van A tot Z verzorgd

Heeft economische tegenwind gevolgen voor investeren in vastgoed?

Wat zijn mijn risico’s wanneer het economisch slechter gaat in Nederland? Dit is een logische vraag die ons vaker wordt gesteld. Het is een scenario waarin Bufr uw risico zoveel mogelijk beperkt. Als in het slechtste geval de waarde van het vastgoed daalt, dan heeft u uw investeringsrisico beperkt door te kiezen voor Bufr.

  1. Wij bieden een gezonde Loan-to-Value (LTV). De verhouding tussen een beschikbaar gestelde lening en de waarde van het object betreft bij Bufr niet meer dan 75%. Omdat u niet tot 100% financiert, bieden wij u bescherming. In een ongunstige situatie, kan de waarde van een object met een LTV van 75% namelijk tot wel 25% dalen voordat de waarde van het vastgoed lager is dan de leensom. Dit verminderd het risico dat u een deel van uw investering verliest.
  1. Het rendement van vastgoed, zonder de lasten van bezit. Omdat er geen sprake is van een directe investering in vastgoed, maar een indirecte investering, heeft een eventuele waardedaling van het vastgoed niet direct effect op betalingen. Hierdoor bent u als investeerder minder afhankelijk van de grillen van de markt.
  1. Elke ondernemer ondergaat een uitgebreide financiële screening. Wij hebben vertrouwen in de ondernemer of lener van wie wij aanbod plaatsen. Er wordt uitgebreid naar het perspectief van een onderneming gekeken, zodat er weinig risico is dat een eventuele waardedaling enig effect heeft op maandelijkse rente en aflossingsverplichtingen. De lener tekent daarnaast altijd privé mee, hetgeen u extra zekerheid biedt.

“Terugbetaling is de eerste zekerheid van uw investering. Pas als dat niet meer gebeurt is de waarde van het onderpand van belang. Bufr doet bij alle dossiers vooraf uitgebreid onderzoek om het investeringsrisico zo beperkt mogelijk te houden.”

- Diederik Jongema, operationeel manager Bufr

Heeft u aan de hand van deze uitleg en garanties nog vragen, dan willen wij u graag uitnodigen om contact op te nemen met onze adviseurs.


Lees meer over de zekerheden van Bufr.

Economische tegenwind